Have a question?
Message sent Close

Navdih

Yoni, (sanskrt: »bivališče«, »vir«, »maternica« ali »vagina«) v hinduizmu simbol boginje Šakti, ženske generativne moči in kot boginje soproge Šive. V šaivizmu, veji hinduizma, posvečeni čaščenju boga Šive, je yoni pogosto povezan z lingamom, ki je Šivin simbol. V kiparstvu in slikah je lingam upodobljen, da počiva v yoniju kot valj v posodi z izlivom. Oba simbola skupaj predstavljata večni proces ustvarjanja in regeneracije, združitev moškega in ženskega principa ter celoto vsega obstoja. V mitu, pripovedovanem v več Puranah, je telo Sati, avatar Shakti, razkosano in raztreseno po vsej Indiji. Njen yoni pade in ostane v Assamu, ki velja za dom tantre (ezoterične prakse).

 

Pomen besede Yoni

Je beseda Yoni za vas nova? Ta beseda je pomembna za vsako žensko. Ko govorim o ženskih genitalijah ali ženski anatomiji, vedno uporabim besedo Yoni.

 

Ker Yoni pomeni »sveti prostor«, je to beseda naravnost čudovita! In prikazuje, kako bi morale ženske svojo žensko anatomijo … spoštovati. Sliši se normalno in naravno, predvsem pa se naslavlja v čast vašim ženskim genitalijam, ki v sebi skrivajo moč in zavest.

 

To besedo je mogoče javno izgovoriti brez negativnega prizvoka, ravno nasprotno, še posebej, če je pomen znan. Rada bi vas spodbudila, da uporabite besedo Yoni, ko govorite o svojih ženskih delih. Že samo ta sprememba vam bo pomagala spoštovati in vzljubiti svojo žensko plat.

 

Uporaba besede Yoni se nanaša na celotno žensko anatomijo spolnih organov. Beseda je nežna a močna hkrati. Uporaba te besede vam pomaga uglasiti svojo seksualnost, ženstvenost in moč.

Kaj Yoni pomeni vam?

Kakšen odnos imate do svojih ženskih genitalij? Ali velik bolj lahkotno.. do svoje Yoni? Vzemite si trenutek in razmislite o tem. Naša kultura je prežeta s spolnim sramom. In ženske so bile pogosto tarča in grešni kozel za spolni sram, ki obstaja v naši kulturi. Čeprav je marsikje že daleč pokopana imamo zapise, ki v času prebujanja sebe začnejo kričati, da jih prebudimo in spustimo.

 

Zahtevati svojo moč kot ženska ne pomeni biti kot moški. Resnično si je treba lastiti svetost tega, kaj lahko kot ženska ustvariš na tem planetu. In res globoko v sebi (dobesedno) vedeti, da med nogami nosiš nekaj zelo močnega, zdravilnega, bogatega in svetega.

 

 

Dejstvo, da ženske rodijo popolnoma novega človeka, kaže na moč, ki jo imamo v sebi.

 

Kaj pomeni Yoni, lahko postane bolj jasno, ko sprejmemo to besedo in jo začnemo uporabljati v svojem vsakodnevnem besednjaku. Ko govorite o svoji ženski anatomiji (in predlagam, da to počnete redno), uporabite besedo Yoni. Ne skrivajte je in ne zasramujte.

 

Nanašajte se nanjo kot na nekaj posebnega in dragocenega. Svoje Yoni ne jemat kot naključje ali je postaviti v ozadje …, še posebej v vašem intimnem odnosu.

 

Vaša Yoni mora biti v ospredju in v središču vašega intimnega odnosa.

 

Rada bi vas spodbudila, da svojo Yoni spoštujete. Da  ji date prostor in mesto, ki ga boste držali kot takega v svojih dejanjih in vedenju glede »nje«.

 

Naša družba potrebuje veliko časa, da se nečesa oduči in Muzin glas je namenjen utelešenju te svetosti naše ženskosti.

 

In začne se s tem, da zahtevamo prostor svoje najgloblje moči … naše Yoni.

 

In ob tem Muza ne pozabi na pomembnost moške vloge. Za to da lahko objamemo ves svoj bit, ne izvzemajmo moške podpore in skrbnosti, ki je ob nas. In ste vedele, da imajo tudi moški lepo ime za svoje genitalije?

Več o tem preberite TUKAJ.

[contact-form-7 id=”403″]
Deli na:
Prijavi se na Muzine novičke. S prijavo vstopiš na listo mesečnega žrebanja!
Muza vsak mesec nagradi enega od svojih zvestih bralcev z darilcem!

* indicates required

Intuit Mailchimp